sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Taina Haahti: Kaikki mitä tiedän huomisesta


Siltala 2011
361 sivua

Vaikka avioero ja muut säädylliset murhenäytelmät ovat kirjallisuudessa paljon käytettyjä aiheita, voi niitä käsitellä tuoreella tavalla. Pauliina Vanhatalon Gallup (2009) nostaa esiin myös lasten näkökulman, Tiina Lymin Susi sisällä (2010) taas liioittelee ihmissuhteet groteskeiksi.

Taina Haahdilla ero tehdään eliitin viileydellä. Liike-elämän ykköskaartiin lukeutuva Martti Partola vaihtaa kuusikymppisen vaimonsa nuorempaan suorastaan steriilein ottein. Suojattua hienostorouvan elämää viettänyt Helen jää miltei tyhjän päälle, mutta ei onneksi täysin osattomaksi, vaikka hän joutuukin muuttamaan luksusasunnosta nuhjuiseen yksiöön Kalliossa.
Uusi tuttavuus, nuori ja komea sijoituspankkiiri Mikael, auttaa Heleniä uuteen alkuun paitsi rakkaudessa, niin myös talouden saralla. Tukena Helenillä on myös ikiaikaiset ystävättärensä – kuin osoituksena miten paljon rakkautta paremmin ystävyys kestää vastoinkäymisiä. 

Miehet jäävät romaanissa hieman stereotyyppisiksi ja pinnallisiksi, jos kohta Haahti vaikuttaakin näyttävän, että raha meitä kaikkia pyörittää, oltiinpa sitten miehiä tai naisia, nuoria tai vanhoja.

Kaikki mitä tiedän huomisesta on aikuisten chick littiä, sujuvaa laatuviihdettä ilman imelyyttä ja turhan helppoja ratkaisuja. Annan kolme tähteä ja suosittelen joululomalukemiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...