tiistai 5. kesäkuuta 2012

Veera Vaahtera: Onnellisesti eksyksissä


Tammi 2012
272 sivua

Unohtakaa traagiset ihmiskohtalot, unohtakaa syvälliset vertauskuvat, unohtakaa monimutkaiset rakenteet, unohtakaa väreilevä melankolia, sillä nyt on – sääolosuhteista huolimatta – kesä ja chick litin aika!

Oululainen Pauliina Vanhatalo on luonut itselleen kirjallisen sivupersoonan, Veera Vaahteran, jonka nimissä ilmestyi viime viikolla romaani Onnellisesti eksyksissä. Sen päähenkilönä seikkailee 27-vuotias opiskelijaneito Emma Aaltonen, jonka taiteilijasielu janoaa haaveilua ja inspiraatioita, mutta jonka piirun verran tunnollisempi yliminä (ja etenkin lompakko) patistelee valmistumaan yliopistolta ja hankkimaan muutoinkin säntillisemmän elämän.

Eikä sen oikean löytäminenkään olisi pahitteeksi, etenkin kun niiden vähemmän oikeiden kiintiö alkaa olla jo aika lailla täysi. Nimi Onnellisesti eksyksissä viittaakin kahtaalle: yhtäältä Emman huonoon suuntavaistoon, toisaalta Emman elämään sattumusten ja suunnitelmien vyyhtenä, jossa oikean polun löytämiseen tarvitaan hiukan onnea, vähän enemmän nokkeluutta sekä tädiltä peritty polkupyörä.

Onnellisesti eksyksissä on juuri sitä mitä chick litin pitääkin olla: kepeän viihdyttävää, hieman Martina Haag -henkistä hauskaa söhläilyä ja hykerryttäviä juonenkäänteitä. Tämä kaikki onnistuu hyvin näemmä myös Oulun oloisessa kaupungissa, ainakin mikäli Veera Vaahteraa on uskominen. Kiitän tästä ja toivon hänen kirjailijauralleen jatkoa. ;)

2 kommenttia:

  1. Oli kiinnostava lukea arviosi tästä, koska tämä on minulla lukulistalla aivan pian :)

    VastaaPoista
  2. Voitin blogiarvonnassa tämän ja luen sen pian. Pidän Vanhatalosta, ja toivon että kevyempi versio maistuu myös.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...