lauantai 23. kesäkuuta 2012

Viveca Sten: Syvissä vesissä


Crime Time 2012
Suom. Outi Menna
446 sivua


Tukholman saaristoon ajautuu kalaverkkoon sotkeutunut miehen ruumis. Tapausta pidetään ensin onnettomuutena, mutta uudet kuolemantapaukset antavat aihetta epäillä, että kyseessä on henkirikos. Nackan poliisi Thomas Andreasson ryhtyy epätoivoiselta vaikuttavaan kilpajuoksuun aikaa vastaan: mitä kauemmin murhaaja on vapaalla jalalla, sen useampi ihminen pääsee hengestään.

Pienessä saaristolaismiljöössä murhat vaikuttavat kaikkiin ihmissuhteisiin. Thomasin lapsuudenystävän Noran elämäntilanne on muutoinkin taitekohdassa: hän joutuu punnitsemaan jokseenkin emansipatorisessa hengessä uran ja perheen välillä. Merimiljöö tuo tarinaan oman nostalgisen sävynsä.

Kustantaja kertoo, että juristista kirjailijaksi siirtyneen Viveca Stenin Sandhamn-sarja on Ruotsin viime vuosien menestyneimpiä dekkareita. Syvissä vesissä on trilogian ensimmäinen osa ja myös ensimmäinen suomennos Viveca Steniltä.

En yleensä lue dekkareita, mutta Syvissä vesissä tuntui juuri sopivalta kirjalta kokeilla e-kirjaa. Lukukokemus olikin yllättävän myönteinen: sivuja ei tarvinnut käännellä, ja fontin kokoa ja näytön kirkkautta pystyi säätämään. 

Perinteisen kirjan tarjoamaan lukutunnelmaan e-kirjan kanssa ei kuitenkaan pääse, ja ainakin kotimaisten teosten hinnat tuntuvat jokseenkin suolaisilta. Esimerkiksi matkalle e-kirja on silti eittämättä kätevämpi kuin paperiversio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...